Atracții

Centrul Istoric

Primele menționări ale orașului medieval Sibiul datează din anul 1191. Documentele papale atestă existența unei așezări numite la aceea vreme Cibinium, locuită de coloniști sași și împărțită în 2 secțiuni distincte – Orașul de Sus și Orașul de Jos.

După marea invazie a tătarilor din anii 1241 -1242, așezarea este aproape părăsită, suferind pierderi uriașe.  Așezarea cunoaște o perioadă de puternică dezvoltare, iar în anul 1366 este declarat ''oraș'', în același timp finalizându-se și ultimă centură de apărare.

De-a lungul acestor centuri avem 3 mari piețe, în jurul cărora se concentrează Centrul Istoric al orașului Sibiu. Prima dintre acestea este Piața Huet, ce datează încă din secolul al XII -lea. Aici se află Catedrala Evanghelică din Sibiu, construită în stil gotic, cu un turn impresionant pe 7 nivele.

Tot aici găsim și Podul Minciunilor, primul pod de fontă din România construit in 1859. Semnul distinctiv al zonei este dat de clădirile cu lucarne lenticulare, pe care locuitorii le numesc ''ochii orașului''.

Piața Mare este situată de-a lungul celei de-a treia fortificații a orașului medieval. Începând cu anul 1366, aceasta reprezenta principala piața publică a orașului, unde aveau loc târguri și adunări cetățenești. În zonă avem numeroase clădiri declarate monumente istorice: Palatul Brukenthal, Biserica Parohială Romano-Catolică sau Turnul Sfatului.

Podul Minciunilor

Podul Minciunilor

Podul Minciunilor, primul pod de fontă din România construit in 1859.

Piața Mare Sibiu

Piața Mare Sibiu

Piața Mare este piața centrală a Sibiului, începând cu anul 1366.

Piața Mică Sibiu

Piața Mică Sibiu

Piața Mică este un simbol al orașului, clădirile datând din sec. XIV – XVI.

Turnul Sfatului

Turnul Sfatului

Turnul Sfatului simbolul caracteristic al oraşului, adăpostea primăria Sibiului in 1324.

Muzee

Sibiul este o destinație atractivă pentru a vizita muzeele deschise pe tot parcursul anului.
De la Muzeul Palatului Brukenthal din Piața Mare, inaugurat în 1817, fiind primul muzeu public din România, care găzduiește colecții impresionante de tablouri ale unor pictori celebri și piese de mobilier, până la Muzeul Civilizației Populare Tradiționale „ASTRA" din Sibiu, cel mai mare muzeu în aer liber din Europa, situat imediat la sud de Sibiu, muzeul conține creații ale civilizației populare tradiționale, pre-industriale românești, se întinde pe 96 de hectare, este străbătut de 10 kilometri de alei de-a lungul cărora se găsesc peste 300 de clădiri, în Sibiu puteți să găsiți nenumărate muzee, unde puteți petrece timp de calitate și veți descoperi frumusețea unui oraș occidental ancorat în istoria sa medievală autentică.

Muzeul Astra

Muzeul Astra

Muzeul Civilizației Populare Tradiționale „ASTRA” din Sibiu, cel mai mare muzeu in aer liber din Europa.

Muzeul Național Brukenthal

Muzeul Național Brukenthal

Muzeul Național Brukenthal construit în stil baroc în perioada 1778-1788.

Muzeul de Istorie Naturală

Muzeul de Istorie Naturală

Muzeul de Istorie Naturală din Sibiu conține colecții de animale, fluturi, fosile, minerale, insecte și botanică.

Muzeul de Etnografie Universală

Muzeul de Etnografie Universală

Muzeul de Etnografie Universală „Franz Binder” inaugurat în 1993 cu piese provenite din toate părţile lumii.

Catedrale și Biserici

 

În Sibiu - Hermannstadt veți descoperi istoria cetății, pe fiecare stradă din orașul vechi.

Cultura și Credința au lasat amprentă puternică în dezvoltarea Sibiului, aici puteți vizita:

 

Catedrala Evanghelică "Sf. Maria" - P-ta Hutet - construită in 1474

Catedrala Ortodoxa - Str. Mitropoliei nr. 33 - construită in 1902-1906

Biserica parohială romano-catolică "Sf. Treime” - construită de iezuţi între anii 1726-1733

Sinagoga - Str. Constituţiei 19 - construită de comunitatea evreiască 1898 - 1899

Bisericii Ursulinelor romano-catolică - Str. Gheorghe Magheru nr. 38 - din 1474

 

Grădina Zoologică Sibiu

 

Înfiintata in anul 1929, Grădina Zoologică Sibiu se întinde pe o suprafaţă de aproximativ 20 hectare. Începand cu anul 2006 atât adăposturile animalelor cât și infrastructura grădinii au fost supuse unor ample procese de reabilitare și modernizare. Totodată s-a reînoit parcul de ambarcațiuni (bărci și hidrobiciclete) iar pentru cei mici s-a amenajat un loc de joacă . Gradina adaposteste peste 300 de animale din 74 de specii : maimuţe, urşi, lupi albi, tigri, lei, jaguari, lame, cerbi carpatini, căprioare, bivoli albi, ponei, pitoni, crocodili, fazani, papagali, păuni, porumbei, cămile, zebre, struți, canguri. Odată ce s-au finalizat noile amenajări pentru spaţiile destinate animalelor, numărul de vizitatori a început să crească. Astfel, dacă în 2007 grădina a fost vizitată de 80.000 de persoane, numărul acestora a crescut la 244.878 în anul 2015 si a continuat sa creasca la peste 390.000 în anul 2019. La intrarea in gradina zoologic, puteti admira un stejar vechi de peste 600 de ani.

Palatul Brukenthal din Avrig

 

În 1777, baronul Samuel von Brukenthal a devenit guvernator al Transilvaniei și a fost singurul Sas (saxon) din istorie care a fost ridicat la o funcție atât de importantă de către împărăteasa Maria Teresia a Austriei. Fosta reședință de vară a baronului Samuel von Brukenthal s-a trezit din somn în 2011 și a fost renovată ținând cont de ideile și viziunile lui Brukenthal și apoi redată publicului. Această bijuterie barocă istorică, unde istoria, eleganța și rafinamentul se combină într-un dans romantic cu natura.

Palatul Brukenthal din Avrig este clădirea dominantă a reședinței de vară a baronului Samuel von Brukenthal, un loc minunat și istoric care a fost considerat cândva Edenul Transilvaniei și are forma Palatului Schönbrunn din Viena, deoarece a fost proiectat de același arhitect la acea vreme, Palatul este o miniatură, de șapte ori mai mic decât originalul.

Rezervați o cameră la Rosen Villa Sibu pentru o vacanță de neuitat!

Rezervă acum
Rezervați o cameră la Rosen Villa Sibu pentru o vacanță de neuitat!

+40 771 567 173

Close
RosenVilla Support
RosenVilla Support
Luni - Duminică: 08:00 - 20:00
RosenVilla Support
Salut! Cu ce te putem ajuta?
00:03
Whatsapp